­ AŞIK VEYSEL MÜZESİ | Kültür Portalı

Aşık Veysel Müzesi - Sivas

Sivrialan Köyü'nde bulunan Halk Ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu'nun evi Kültür Bakanlığı tarafından 1979 yılında kamulaştırılmış ve 1982 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. Müzede Âşık Veysel'in kişisel eşyaları, fotoğrafları, şiirleri ve onunla ilgili yayınlanan eserler sergilenmektedir. Âşık Veysel'in anısını yaşatmak için her yıl 9-11 Temmuz tarihleri arasında Sivas'ta ve Şarkışla-Sivrialan Köyü'nde anma törenlerinin yanı sıra “Âşık Veysel Âşıklar Bayramı” adı altında festival düzenlenmektedir.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündedir.Şehir merkezine 78 kilometre uzaklıktadır.Şarkışla ilçesine hem Karayolu hem de Demiryolu ile bağlantı vardır. Sivrialan köyüne karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır.
Sivrialan Köyü Şarkışla/ SİVAS

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 36540    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Ağustos 2020 Perşembe