­ BURSA ARKEOLOJİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Bursa Arkeoloji Müzesi - Bursa

Bursa'da Müze kurulması amacıyla eserler ilk kez 1904’den 1972’ye kadar Bursa Erkek Lisesi’nde toplanmıştır. 1972 yılında Reşat Oyal Kültür Parkı içerisinde yeni yapılan binaya taşınmıştır. Bithynia ve Mysia bölgelerinde bulunan eserlerin sergilendiği müzede, M.Ö. 3 bin yılından Bizans Dönemi sonlarına ait eserler yer almaktadır. Müzede 25 bin eser yer almaktadır, 2 bin kadarı sergilenmektedir.

Müzede sergilenen eserler arasında; Yortan kültürüne ait pişmiş toprak mezar buluntuları, Antandros Nekropol’ünden figürinler, kap kacak ve süs eşyaları, Karacabey’in Şükraniye Köyü’nde bulunmuş dünyadaki üç örnekten biri olan Greko-Pers mezar steli, Roma Dönemi'ne ait taş eserler, Zeus ve Herakles tasvirleri, Kybele heykelleri, Athena ve Apollon’un bronz büstleri, değişik formdaki keramik kaplar bulunmaktadır. Bizans Dönemi'ne ait gümüş, bronz ve pişmiş toprak eserler ile Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait altın, gümüş ve bronz sikkelerin yer aldığı Bursa Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde de zengin bir stel koleksiyonu sergilenmektedir. Bölgede bulunan, pişmiş toprak kaplar, sikkeler, taş eserler ve cam eserler bir arada teşhir için kullanılan dört salonda sergilenmektedir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Kentin Arkeoloji Müzesi, şehir merkezinde, Osmangazi İlçesi sınırları içerisindedir. Şehrin futbol takımlarının maçlarını yaptığı stadyumun hemen yanında bulunan Kültürpark içerisinde bulunmaktadır. Şehrin içlerine kadar giren metronun "Kültürpark" durağında inerek Arkeloji Müzesi'ne gidilebilir.
Reşat Oyal Kültür Parkı içi Osmangazi/Bursa
bursamuzesi@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 27816    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2021 Çarşamba