­ ANKARA ÜNİVERSİTESİ TARİHİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Ankara Üniversitesi Tarihi Müzesi - Ankara

Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Üniversitesi olarak, Ülkemizin sanatsal, kültürel ve bilimsel gelişimine katkıda bulunan, kökleri çok derinlere uzanan Ankara Üniversitesi’nin tarihsel serüveninin kilometre taşlarının sergilendiği “Ankara Üniversitesi Tarihi Müzesi” Beşevler Merkez Yerleşkesinde ziyarete açılmıştır.

Müzenin kurulma çalışmaları, Prof. Dr. Semih Baskan’ın ilk başkanlığında başlayıp, Prof. Dr. Maksut Coşkun’un daha sonra başkanlığı devralmasıyla beraber, Prof. Dr. Cemalettin Yaşar Çiftçi, Prof. Dr. Ziya Kenan Bilici, Prof. Dr. Alp Can, Prof. Dr. Sibel Erkal ve Doç. Dr. Cengiz Çetin’in komisyon üyeleri olarak görevlendirilmeleriyle başlamıştır. Uzun çabaların ardından Rektörlük bünyesinde yer alan mekanın tadilatlarından sonra, komisyon üyelerinin ve Müze Uzmanı Servet Sarıaslan’ın çabalarıyla müze yapılandırılmaya, görsel alanlarının tasarımı da Grafiker Hüseyin Türk tarafından hazırlanmaya başlanmış, fakültelerden ve çeşitli birimlerimizden gelen tarihi özellikleriyle ön plana çıkan objelerle de son halini almıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından özel “Ankara Üniversitesi Tarihi Müzesi” olarak tescillenmiştir.

Ankara Üniversitesi Tarih Müzesi Ziyaret Saatleri: Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10.00-12.00 / 14.00-16.00 saatlerinde randevu ile gezilebilmektedir.

Kaynak: Ankara Üniversitesi Tarihi Müzesi

Beşevler semtine giden Ankaray, otobüs vb. araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Ankara Üniversitesi Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye
+90 (312)-212-60-40
ankara@ankara.edu.t

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3916    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2020 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2020 Pazar