­ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KARİKATÜRLERİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi - Eskişehir

Eskişehir ili Odunpazarı ilçesi Merkez sınırları Kentsel Sit içerisinde yer alan Eğitim Karikatürleri Müzesi; 1900'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen ve konut olarak kullanılan ahşap bir yapının restorasyonla yenilenmesinden oluşturulmuştur. İki katlıdır ve toplam alanı 265 metrekaredir. Yapı tipik bir Eskişehir Odunpazarı evidir. Şehrin ilk kurulduğu bölgededir. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı olarak kurulmuştur.

Zemin kat, kısa süreli kişisel ve karma sergilerin yapıldığı bir alandır. Araştırma ve uygulama çalışmaları ile kitaplık da yer almaktadır. Müzenin üst katında Türkiye dışındaki ustaların karikatürlerinin sergilendiği bir ana salon, başbakanların portrelerinin bulunduğu Portreler Odası, Eskişehirli Karikatür Ustaları Odası, Afiş Odası, Türk Karikatür Ustaları Odası bulunmaktadır. Bu odalar daimi olarak sergilenen eserlerden oluşmaktadır. Ayrıca önemli mizah dergileri, kitaplar, tabaklar, heykeller de sergilenmektedir. Müzenin küçük bahçesinin duvarları Turan Selçuk ve Tan Oral’ın metal malzemelerle yaptıkları karikatürlerle süslüdür.

Kaynak: Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Atatürk Lisesi yanı Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi Akcami Mah. Malhatun Sok. No:6 Odunpazarı/ ESKİŞEHİR
Odunpazarı ESKİŞEHİR
0 (222) 230 02 01
0 (222) 335 05 80

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9652    Eklenme Tarihi : 23 Aralık 2012 Pazar    Güncellenme Tarihi : 12 Kasım 2021 Cuma