­ ALPULLU KÖPRÜSÜ / SİNANLI KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Alpullu Köprüsü / Sinanlı Köprüsü - Kırklareli

Alpullu’ya Hayrabolu tarafından girişte, Tekirdağ-Edirne asfaltı üzerinde bulunmakta olup, 16'ncı yüzyıl ortalarında Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Koca Sinan’a yaptırılmıştır. Bu yol aynı zamanda Tekirdağ-Edirne arasında ticaret yoludur. Mimar Koca Sinan’ın en muhteşem abide köprüsüdür. Sivri kemerlidir. Koca Sinan, bu büyük kemeri teşkil eden 76 cm.lik çevre taşlarını da tek taş olarak kullanmıştır. Bu genişlikte kemer taşına hiçbir köprüde rastlanmaz. Bu taşların boyları 2,5 metreyi bulmaktadır. Korniş profili aynı olup, korkuluk taşı ile dış yüzleri birleştirilmiştir. Halen kullanılmaktadır.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Köprü
Alpullu’ya Hayrabolu tarafından girişte, Tekirdağ-Edirne asfaltı üzerinde bulunmaktadır.
Kırklareli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10879    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Haziran 2021 Çarşamba