­ ALA KÖPRÜ | Kültür Portalı

Ala Köprü - Mersin

Ana yatak üzerinde 19.65 metre açıklığında tek gözlü bir köprüdür. Köprüde ayrıca taşkın suları için bir boşaltma gözü doğu yönüne yerleştirilmiştir. Ana kemerin yapısı, çok önemli bir işçilik ve sağlam traverten malzemeyle yapılmıştır. Uzunluğu 54 metre olan köprünün korkulukları dıştan belirmeksizin tempan duvarının uzantısıyla sonuçlanır. Yazıtı olmayan köprü, 14. yüzyılda Karamanoğulları tarafından yaptırılmış bir mimarlık harikasıdır ve halen kullanılmaktadır.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Mersin Gezilecek Yerler

Köprü
Doğa-Kültür Turizmi
Ala Köprü, Anamur - Ermenek karayolunun 13. kilometresinde Dragon Çayı üzerinde yer alır. Anamur Ermenek arası çalışan dolmuş ve özel araç ile ulaşılabilir.
Anamur Ermenek Yolu Dragon Çayı Üzeri Güneybahşiş Köyü Anamur / Mersin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14718    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2021 Cuma