­ AKPINAR KÖYÜ SEYİR TERASI | Kültür Portalı

Akpınar Köyü Seyir Terası - Isparta

Akpınar Köyü, Eğirdir şehir merkezinden 7 kilometre uzaklıkta şirin bir köydür. Buradan Eğirdir Gölü’nü, Yeşil ve Can adalarını, Barla ve Anamas Dağları’nı, Boğaz Ova’yı sıcak bir çay içerek ve gözleme yiyerek görmek mümkündür.

Eğirdir- Sivri Dağı Yürüyüş Parkuru: Parkurun başlangıç noktası olan Akpınar Köyü Camisi’nden batıya doğru ilerlenerek köyün çıkışında sola (güney)  (N37° 50.636' E30° 50.776') dönülür ve stabilize yol takip edilmeye başlanır. Az ileride karşılaşılan mezarlığın, girişinde ve bitişinde sağa ayrılan küçük yollarda düz gitmek gerekir. Küçük rampalarla inerek ve çıkarak ilerleyen yol 2 kilometre sonra Prostanna Antik Kenti kalıntılarına ulaşır.

Ulaşılan bu alanda, yürüyüşe kısa bir ara verilip, göl fotoğrafları çekilebilir. Parkurun bundan sonraki bölümü biraz daha zordur. Zira 1 kilometre uzaklıkta olan zirveye ulaşmak için 200 metrelik dik bir çıkış, yürüyüşçüleri beklemektedir. Ayrıca bu bölüm bir patika halinde, zaman zaman da taşlı zemin üzerinde ilerlediğinden yürüyüşçülerin azami dikkati göstermeleri, haritada belirtilmiş rota üzerinden ayrılmamaları gerekir.

1 kilometrelik çıkışla ulaşılan 1700 metrelik zirve (N37° 51.603' E30° 49.951'), Eğirdir Gölü’nün tamamını, Kovada Gölü’nü, Isparta il merkezini ve civardaki pek çok yerleşim yerini görmektedir.

• Başlangıç : Akpınar Köyü Camii (N37° 50.627' E30° 50.901')
  • Bitiş : Sivri Dağı zirvesi (N37° 51.603' E30° 49.951')
  • Uzunluk : 4 km
  • Altyapı : Parkurun başlangıç noktası olan Akpınar Köyü’nde çeşmeler ve tuvaletler mevcuttur. Parkur üzerindeki diğer bölümlerde böyle bir imkân yoktur.

Akpınar Köyü totoğraf çekim noktasından Eğirdir Gölü’nün neredeyse tamamını görülmektedir. Bu noktadan günün her saatinde güzel kareler yakalanabilir.

Eğirdir ilçe merkezinden Kovada Gölü’ne giden yolda, Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi’ne gelmeden sağa dönülüp yukarıya doğru tırmanan yoldan ilerlenir ve Akpınar Köyü tabelaları takip edilir.

Fotoğraf çekim noktasında otantik yörük çadırı şeklinde bir kafe ve seyir terasları mevcuttur.

• Fotoğraf Çekim Noktası : Akpınar Köyü (N37° 50.702' E30° 51.076')
  • Rakım : 1225 m

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Isparta, Eğirdir'e 4 kilometre uzaklıkta olan Akpınar Köyü seyir terasına her tür araçla ulaşım sağlanabilmektedir.
Akpınar Köyü/ Eğirdir/ Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17377    Eklenme Tarihi : 04 Mayıs 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2021 Pazartesi