­ AKKÖY GÖLEMEZLİ TERMAL TURİZM MERKEZİ | Kültür Portalı

Akköy Gölemezli Termal Turizm Merkezi - Denizli

Akköy Gölemezli Termal Turizm Merkezi Alanı Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarına bitişik olarak, bu bölgenin kuzey batısında yer almakta, Pamukkale İlçesi'ne bağlı Gölemezli (Beldesi), Çeşmebaşı (Köyü), Kavakbaşı (Köyü) Mahalleleri yerleşim alanlarını da içine alacak şekilde ve aynı ilçeye bağlı Belenardıç (Köyü), Haytabey (Köyü) ve Eymir (Köyü) mahallerinin yerleşim alanı dışındaki güney-batı bölgelerini kapsamaktadır. Bölgede jeotermal ısıtmaya dayalı seracılık yapılmaktadır. Jeotermal MTA kaynak 4 adettir. Kaynaklar nitelik bakımından birbirinden farklıdır. Birisi çamur hamamı olarak kullanılır. Sıcaklıkları 35-60 ºC arasındadır. Kaynak sularının bileşiminde karbondioksit, sülfat, sodyum ve kalsiyum bulunmaktadır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Kaplıca
Termal Turizmi
Denizli-Pamukkale Karayolu ile Pamukkale Mahallesi'ne ulaşılır. Pamukkale Mahallesi'nin batı yönünde devam eden yol takip edilerek Termal Turizm Merkezi'ne ulaşılır. Pamukkale Ören Yerinin batısındadır. Denizli'ye 25 kilometre mesafededir. Denizli otogardan Akköy Mahallesi ve diğer yakın mahallelere minibüs ile ulaşım mümkündür.
Gölemezli (Beldesi), Çeşmebaşı (Köyü), Kavakbaşı (Köyü)Mahalleleri Pamukkale İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11394    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2021 Pazartesi