­ AKDAĞMADENİ ORTAOKULU | Kültür Portalı

Akdağmadeni Ortaokulu - Yozgat

Akdağmadeni Ortaokulu; kuzey güney doğrultusunda, dikdörtgen planlı, tamamı kesme taş kaplamalı, tek katlı bir yapıdır. Giriş eyvanlı olup cephede iki sütun ve bunların arasında sivri ve basık kemerler bulunmaktadır. Mermer gömme levhada adliye logosu ve altta "Adliye Sarayı" yazısı dikkat çeker. Doğu cephesi düz, batı cephesinde iki oda dışa taşkındır. Pencereler basık kemerli ve kilit taşları da dışa taşkındır. Saçaklar silmeli ve dışa taşkın kırma çatılı, çatı üzeri kiremitle kaplıdır. Giriş basık kemerli kapıdan sağlanmaktadır. Girişte büyük bir hol ve buna açılan sınıflar bulunmaktadır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşiv - Yozgat Müze Müdürlüğü Arşiv

Yozgat Gezilecek Yerler

Sivil Mimari
Ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır.
Çamlık Mahallesi Sayifiye Sokağı - Akdağmadeni/YOZGAT

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6873    Eklenme Tarihi : 30 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2021 Pazartesi