­ KÜLTÜRPARK AÇIK HAVA TİYATROSU | Kültür Portalı

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu - Bursa

1980'li yılların başlarında yapılmıştır. Uluslararası Bursa Festivali kapsamındaki etkinliklerin topluca gerçekleştirilmesi için, yapımı çok kısa bir zamanda iki ayda tamamlanmıştır. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda ilk olarak, 13-20 Temmuz tarihleri arasında, Egemen Bostancı topluluğu tarafından, ünlü tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal ile ses sanatçısı Emel Sayın’ın da rol aldıkları “Neş'e-i Muhabbet” adlı müzikal oyun sahnelenmiştir. Sahneyi örten çelik yapılı çatı, sonradan yapılmıştır. 3 bin 500'ü koltuklu, 1.500'ü ayakta olmak üzere 5 bin kişi kapasitelidir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Park
Kültür Turizmi
Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Kültürpark´ın içinde kuzey taraftadır. Metro ve otobüslerle parka ulaşım sağlanabilir.
Osmangazi Mahallesi, Reşat Oyal Kültür Parkı içi 16190 Osmangazi/Bursa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10662    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Eylül 2021 Cuma