­ MET HELVASI | Kültür Portalı

Met Helvası - Eskişehir

Adını çubuk (met) ve aşık kemiğiyle oynanan bir oyundan alan met helvası, Eskişehir’e özel lezzettir. Un, yağ, şeker, limon ve su kullanılarak yapılan, 2-3 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda yuvarlak olarak hazırlanan, yatay kesilerek yapılan helvanın kakaolusu ve vanilyalısı vardır. Bu meşhur helva pişmaniye tadını andırır. Met helvası, met oyunu sonucunda yenilen tarafın uzun kış gecelerinde helva çekmesiyle oluşan bir geleneğin ürünüdür. Kaynakça: - Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1919    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma