­ KUZU SORPA | Kültür Portalı

Kuzu Sorpa - Eskişehir

Kuzunun bel, kol ve but bölümlerindeki et, kemikli ve iri parçalar hâlinde parçalanır. Et, tencereden hafif ateşte kendi yağı ve suyu ile kavrulur. Sonra üzerine su eklenir, kaynatılır. İnce kıyılmış taze soğan, taze nane yaprakları, kıyılmış dereotu da eklenir. Etler pişince başka bir kapta hazırlanan un, yoğurt, yumurta sarısı karışımıyla terbiye edilir. Et ve sulu bölüm birlikte servis edilir. Kaynakça: - Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)
Görüntülenme Sayısı : 2756    Eklenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi