­ GÖBETE | Kültür Portalı

Göbete - Eskişehir

• su
  • yoğurt,
  • margarin

Göbete Yapılışı:

İlk önce un, maya kullanılmadan yoğurt ve margarinle yoğrulur. Elde edilen hamur ikiye ayrılır. Hamurun yarısı açılarak siniye yerleştirilir. Daha önceden hazırlanan iç malzeme, kavrulmuş kıyma, karabiber ve haşlanmış pirinç hamurun üzerine sürülür. Hamurun öteki yarısı ise iç malzemenin üzerine serilir. Hamurun kenarları birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Hamur baklava dilimleri haline geldikten sonra tepsi içerisinde fırında pişirilir. Tatarlara özgü bir börektir. “Kobete” olarak da bilinir. Patatesli, pirinçli, işkembeli göbeteler olabilir. Hoşaf, ayran veya cacıkla yenir.

Kaynak: - Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı) - http://www.eskisehirkulturturizm.gov.tr/ adresinden 05 Ağustos 2014 tarihinde alınmıştır.

Eskişehir Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8283    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2020 Salı