­ BAMYA ÇORBASI | Kültür Portalı

Bamya Çorbası - Eskişehir

Bamyalar 1 peçete arasında ovulur. (Kenar kılçıklarının çıkması için) 1 tencere üzerine çıkacak kadar su konur. Bir tutam tuz atılıp yarım saat haşlanır. İplerinden sıyrılıp hazırlanır, kuşbaşından küçük doğranmış etlerde ayrı bir kapta haşlanır soğan yağda pembeleştirilir. Sulandırılmış salça ilave edilir, 1 taşım kaynatılıp et suyu dökülür kaynamaya başlayınca limon suyu dökülür. Haşlanmış bamya ve etlerde dökülür. Tuz koyup yarım saat pişirilir. Servise hazırlanır. Özellikle Sivrihisar’da yapılır. Özel günlerde ve düğün yemeklerinin sonunda içilir. Ağır bir yemeğin sindirimini kolaylaştırdığına inanılır. Kaynakça: - Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı) - http://www.eskisehirkulturturizm.gov.tr/ adresinden 06 Ağustos 2014 tarihinde alınmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 1749    Eklenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi