­ KURŞUNLU CAMİ | Kültür Portalı

Kurşunlu Cami - Erzurum

İç kalenin kuzeybatı eteğindedir. Kurşunlu Cami, Şeyhülislâm Feyzullah Efendi tarafından 1701 yılında yaptırılmıştır. Kubbesinin üzeri kurşunla kaplı olduğu için Kurşunlu Cami ismi sonradan verilmiştir. Kesme taştan, kare planlı olarak inşa edilen yapı, sekiz kasnak üzerine oturan bir kubbe ile örtülmüştür. Caminin son cemaat yeri dört taş sütunlu ve üç kubbelidir. Mihrabı taştan yapılı ve mukarnaslı olan yapının ahşap minberi, Türk ağaç işçiliğinin en güzel örneklerinden biridir.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi

Erzurum Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Merkez Menderes Caddesi güzergahından yaya olarak gidilebileceği gibi, şehrin bir çok bölgesinden toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Kurşunlu Cami, Yakutiye/ Erzurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10051    Eklenme Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Eylül 2021 Cuma