­ EBU İSHAK KAZERUNİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Ebu İshak Kazeruni Türbesi - Erzurum

Büyük İslam düşünürlerinden Ebu İshak Hazretleri'ne ait Ebu İshak Kazeruni Türbesi'nin ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. İç kaleyi Çifte Minareli Medrese'ye bağlayan sur duvarı üzerinde bulunan köşeli burçlardan biri, içten kubbe ile örtülerek türbe haline dönüştürülmüştür. Önünde bir de zaviyesi bulunmaktadır. Zatın asıl mezarı Kazerun'da bulunmakta, burasının bir makam olduğu belirtilmektedir. Türbe, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiş ve turizme açılmıştır.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi

Erzurum Gezilecek Yerler

Türbe
Kültür Turizmi
Merkez Cumhuriyet Caddesi güzergahında olup, yaya olarak ve şehrin farklı noktalarından toplu taşıma araçları ve özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Cumhuriyet Caddesi Yakutiye/ Erzurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12141    Eklenme Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2020 Çarşamba