­ TAŞÇI HAMAMI | Kültür Portalı

Taşçı Hamamı - Erzincan

Erzincan' a 1 km uzaklıkta, Kemah yolu üzerindeki Orman Fidanlık Müdürlüğünün bahçesinde bulunmaktadır. Dikdörtgen planlı hamam, klasik Osmanlı mimari tarzını yansıtmaktadır. 19.yüzyılın başlarında inşa edilen hamam 1939 depreminden sonra kullanıma kapanmıştır. Ilıklığı, dört eyvanlı sıcaklığı ve külhan bölümleri bulunan hamamın soğukluk bölümü yoktur. Yapının mimari özelliklerini en iyi kuzey cephesi yansıtırken, güney cephesi hamamın en fazla değişikliğe uğramış bölümüdür. Taşçı Hamamı, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından, 1991 yılında tarihi eser olarak tescillenmiştir. Hamamın 2010 yılının ilk aylarında başlayan restorasyonu, 2011 yılının başlarında tamamlanmıştır.
Hamam
Termal Turizmi
Taşçı Hamamına yaya olarak gidileceği gibi, şehir merkezinden minibüsle yada şahsi araçla da gidilebilir.
Kemah Yolu Üzeri-( Eski Erzincan ) Erzincan
0 (446) 214 30 79
0 (446) 214 80 22
iktm24@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2856    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe