­ HARDALİYE | Kültür Portalı

Hardaliye - Edirne

Hardaliye; asma yaprağı, hardal tohumu ve üzüm kullanılarak hazırlanan Trakya’ya özgü, yöresel bir içecektir. Kırklareli’de de rastlayabileceğiniz bu içeceğin patenti alınarak milli içecek haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kuvvet verici, iştah açıcı, harareti önleyici, tansiyonu dengeleyici, dolaşım ve bağışıklık sistemlerini düzenleyici etkileri bulunmaktadır. Hardaliye’nin koyu renge sahip olması için özenle seçilen papazkarası üzümler kabuğu kırılacak şekilde ezilmekte, ardından şarap ve sirkeye dönüşmesini engellemek için kabuğu çatlayacak kadar ezilen hardal tohumu ile asma yaprağı kaplı fıçılara yerleştirilmek kıvama geldiği düşünüldüğünde süzülerek içilmeye hazır hale getirilmektedir.

Meyve-Sebze Suları
Görüntülenme Sayısı : 622    Eklenme Tarihi : 02 Mart 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2018 Cuma