­ BELEDİYE BASIN HALKLA İLİŞKİLER | Kültür Portalı

BELEDİYE BASIN HALKLA İLİŞKİLER - Edirne

Adres Çubukçular Sokak No:8
Pafta 50L-1b
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal sahibi
Genel Tanım Eğimli bir araziye oturtulan cumbalı yapı bodrum,zemin ve bir kattan oluşur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bodrum, zemin ve bir kattan oluşur. Sokak üzerinde yer alır. Giriş sokak üzerinden içeri çekilerek dikdörtgen formlu, ahşap kasalı ve çift kanatlı bir kapıdan sağlanır. Girişin sağ ve sol yanlarında ahşap, dikdörtgen birer pencere bulunur. Zemin kat sağ ön cephede üç, sol ön cephede iki adet ahşap kasalı, dikdörtgen formlu, üst bölümleri sabit, alt bölümleri çift kanatlı pencereler bulunur. Pencerede ahşap süslemeler yapılmıştır. Zemin kattan sağ ve solda ahşap üçer konsolla desteklenen birinci katta sağ ve sol ön cephede cumbalar bulunur. Birinci kat pencereleri zemin kat pencereleriyle aynı özelliği taşır. Yapının kırma çatısı alaturka kaplıdır.
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun tarihi ve 7697 nolu kararı.