­ ROMA KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

ROMA KÖPRÜSÜ - Düzce

Adı ROMA KÖPRÜSÜ
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Merkez İlçesi (Konuralp) Terzialiler Mahallesi
Adres Düzce İli Merkez İlçesi (Konuralp) Terzialiler Mahallesi
Diğer Özellikler
Genel Tanım Düzce ili, Merkez ilçe, (Konuralp) Terzialiler Mahallesi'de 165,1162,1163,2071,2073,2074,2075,2076,2980,2981 parsellerde bulunan Antik Roma Köprüsü Düzce -Akçakoca karayolunun batısında Tabak Deresi üzerindedir. 2011 yılında Düzce Konuralp Müzesi Müdürlüğünce restorasyona yönelik kurtarma kazısı yapılarak antik köprü gün yüzüne çıkartılmıştır. Kuzey ayağı mevcut olmayan üç kemerli köprünün uzunluğu 30,25 m'dir. Kuzey ayağı ile birlikte köprünün gerçek uzunluğu ise 39,20 m'dir. Köprünün doğu ve batıda kenarlarında 10 cm'lik döşeme çıkıntıları hariç eni 4,80 m'dir. Köprünün ana kemer derinliği 3,17 m'dir. Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulunun 02.07.1987 tarih ve 3444 sayılı kararıyla tescil edilmiş, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 20.03.2012 tarih ve 289 sayılı kararı ile güncellenmiştir.
Ekler -
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu'nun 02.07.1987 tarih ve 3444 sayılı kararı.
Revizyon -
Hazırlayanlar Yunus Reyhan TAŞÇIOĞLU-Arkeolog (Eski Konuralp Müze Müdürü) Ayşe KAYA-Sanat Tarihçisi Habib YILDIZ-Arkeolog İbrahim ARCAGÖK-Arkeolog Züleyha KARTAL ÖNEMLİ-Arkeolog Uğur DEMİR-Antropolog Nuray AYGÜN-Büro Personeli
Potansiyeli Durumu 1874,25 m2
Önerilen Koruma 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1104    Eklenme Tarihi : 03 Aralık 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ocak 2016 Salı