­ CENEVİZ KALESİ VE PLAJ ÇEVRESİ (I.DERECE ARKEOLOJİK VE DOĞAL SİT ALANI) | Kültür Portalı

CENEVİZ KALESİ VE PLAJ ÇEVRESİ (I.Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı) - Düzce

Adı CENEVİZ KALESİ VE PLAJ ÇEVRESİ (I.Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı)
Mah. Köy - Mevkii Düzce Merkez Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi
Adres Düzce Merkez Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi
Diğer Özellikler
Genel Tanım Ceneviz Kale ve Plaj Çevresi I. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanıdır. Düzce ili Akçakoca ilçesi Kale Mevkii kale ve çevresinde duvar temelleri, tuğla, kiremit parçaları gibi mimari ögeler yanında yüzeyde kırmızı astarlı ve sırlı seramik buluntuları ile antik liman özelliği göstermektedir.Alanda arkeolojik verilerin yanında jeolojik yapı ve bitki örtüsü bulunmaktadır. Helenistik-Roma ve Doğu Roma Dönemine aittir.
Ekler -
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 01.07.1996 tarih ve 4734 sayılı kararı.
Revizyon -
Hazırlayanlar Yunus Reyhan TAŞÇIOĞLU-Arkeolog (Eski Konuralp Müze Müdürü) Ayşe KAYA-Sanat Tarihçisi Habib YILDIZ-Arkeolog İbrahim ARCAGÖK-Arkeolog Züleyha KARTAL ÖNEMLİ-Arkeolog Uğur DEMİR-Antropolog Nuray AYGÜN-Büro Personeli
Potansiyeli Durumu -
Önerilen Koruma -
Görüntülenme Sayısı : 879    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Aralık 2015 Salı