­ AKKAYA SİT ALANI (III.DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI) | Kültür Portalı

AKKAYA SİT ALANI (III.Derece Arkeolojik Sit Alanı) - Düzce

Adı AKKAYA SİT ALANI (III.Derece Arkeolojik Sit Alanı)
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Akkaya Köyü Değirmendere Mevkii
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Akkaya Köyü
Diğer Özellikler
Genel Tanım Akkaya Sit Alanı Doğu Roma Dönemine aittir. III. Derece Arkeolojik Sit Alanıdır. Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Akkaya Köyü, Değirmentepe Mevkiinde bulunan Akkaya Sit Alanı, 150 ada, 19 parselde 100x100 m boyutundaki bir düzlükte yer almaktadır. Yüzeyde pithos, stroter tuğla pt. ve seramik parçaları yer almaktadır.
Ekler -
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 02.02.2013 tarih ve 852 sayılı kararı.
Revizyon -
Hazırlayanlar Yunus Reyhan TAŞÇIOĞLU-Arkeolog (Eski Konuralp Müze Müdürü) Ayşe KAYA-Sanat Tarihçisi Habib YILDIZ-Arkeolog İbrahim ARCAGÖK-Arkeolog Züleyha KARTAL ÖNEMLİ-Arkeolog Uğur DEMİR-Antropolog Nuray AYGÜN-Büro Personeli
Potansiyeli Durumu 35805757,64 m2
Önerilen Koruma -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 803    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba