­ KONUT-KONURALP | Kültür Portalı

KONUT-KONURALP - Düzce

Adı KONUT-KONURALP
Mah. Köy - Mevkii Düzce ili, Merkez ilçe (Konuralp) Şehit Murat Demir Mahallesi
Adres Düzce ili, Merkez ilçe (Konuralp) Şehit Murat Demir Mahallesi
Yapım Tarihi 20 yy.
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Merkez ilçe (Konuralp), Şehit Murat Demir Mahallesi 2 pafta 4214 parselde bulunan 12 m x 13 m ölçülerindeki yapı, bodrum+zemin+1 katlıdır. Bodrum katı taş, zemin ve üst kat ahşap çatkılı olan taşınmazın zemin katı ahşap direklerle desteklenmektedir. Ana giriş kapısı üzerinde cumba yer almaktadır. Yapının tavan ve tabanı ahşap kaplıdır. Pencere altları ahşap söveli olan yapı geniş ahşap saçaklı, kırma çatılı, marsilya kiremitlidir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce ili, Merkez ilçe (Konuralp), Şehit Murat Demir Mahallesi 2 pafta 4214 parselde bulunan 12 m x 13 m ölçülerindeki yapı, bodrum+zemin+1 katlıdır. Bodrum katı taş, zemin ve üst kat ahşap çatkılı olan taşınmazın zemin katı ahşap direklerle desteklenmektedir. Ana giriş kapısı üzerinde cumba yer almaktadır. Yapının tavan ve tabanı ahşap kaplıdır. Pencere altları ahşap söveli olan yapı geniş ahşap saçaklı, kırma çatılı, marsilya kiremitlidir.
Önerilen Kullanım Konut
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 07.10.2005 tarih ve 955 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Tescilli Yapılar-Sivil Mimari Yapılar Sayfa 59