­ KEMER KASIM SU KEMERLERİ | Kültür Portalı

KEMER KASIM SU KEMERLERİ - Düzce

Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Merkez İlçe Kemerkasım Köyü
Adres Düzce İli Merkez İlçe Kemerkasım Köyü
Yapım Tarihi Helenistik-Roma Dönemleri
Kültür Dönemi Helen - Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Merkez ilçe, Kemerkasım köyü, 124 ada, 7 parsel ve tapulama harici alanda yer almaktadır. 2. grup anıt eser olarak tescil edilmiştir. Antik kent Prusias ad Hypium'a olan uzaklığı 10 km olan su kemerlerinin uzunluğu 160 m, yüksekliği yaklaşık 20 m civarındadır. Horosan harçlı karışık kesme ve moloz taştan iki katlı olarak inşa edilen kemerlerin günümüze sadece ayak kısımları ulaşabilmiştir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Merkez İlçe, Kemerkasım Köyü, 124 ada, 7 parsel ve tapulama harici alanda yer almaktadır. 2. grup anıt eser olarak tescil edilmiştir. Antik kent Prusias ad Hypium'a olan uzaklığı 10 km olan su kemerlerinin uzunluğu 160 m, yüksekliği yaklaşık 20 m. civarındadır. Horosan harçlı karışık kesme ve moloz taştan iki katlı olarak inşa edilen kemerlerin günümüze sadece ayak kısımları ulaşabilmiştir. Helenistik ve Roma dönemlerine ait olan su kemerlerinin yüz ölçümü 5672,11 m2'dir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 02.03.2011 tarih ve 1859 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 51

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5160    Eklenme Tarihi : 04 Aralık 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Aralık 2015 Cuma