­ HAMAM | Kültür Portalı

HAMAM - Düzce

Adı HAMAM
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Yukarı Mahalle
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Yukarı Mahalle
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Akçakoca Belediyesi
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Yukarı Mahalle, 2 ada 482 parselde bulunan hamam, 8,50x11,70 m. ölçülerindedir. Kireç harç kullanılarak moloz taştan yapılmıştır. Sivri kemerleri tuğla örgülüdür. Üç kubbeli hamamın kubbelerinin tamamı yıkılmıştır. Hamamın soğukluk bölümünün temel kalıntıları görülebilmektedir. Çok kubbeli sıcaklıklı plan tipi mimariye sahip olan hamam 97 m2'dir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Yukarı Mahalle, 2 ada 482 parselde bulunan hamam, 8,50x11,70 m. ölçülerindedir. Kireç harç kullanılarak moloz taştan yapılmıştır. Sivri kemerleri tuğla örgülüdür. Üç kubbeli hamamın kubbelerinin tamamı yıkılmıştır. Hamamın soğukluk bölümünün temel kalıntıları görülebilmektedir. Çok kubbeli sıcaklıklı plan tipi mimariye sahip olan hamam 97 m2'dir.
Orjinal Kullanım Hamam
Önerilen Kullanım Hamam
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 31.10.2003 tarih ve 8806 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 90
Revizyon -
Görüntülenme Sayısı : 1037    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba