­ CUMAYANI EVLİYA CAMİ VE TÜRBESİ | Kültür Portalı

CUMAYANI EVLİYA CAMİ VE TÜRBESİ - Düzce

Adı CUMAYANI EVLİYA CAMİ VE TÜRBESİ
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Göktepe Köyü
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Göktepe Köyü
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Göktepe Köyü, 2 pafta 481 parselde bulunan 10,10x15,90 m ölçülerinde moloz taş ile inşa edilmiş dikdörtgen planlı camidir. Caminin giriş kapısı, pencereleri ve mihrabı 20. yüzyıla aittir. Restorasyon aşamasında ahşaptan minber ve son cemaat mahalli eklenmiş, tavan alttan kaplamadır. Dış cephesi sonradan sıvana cami kırma çatılıdır. Caminin haziresinde Eskici Seceaddin Ebu Ahmet'e ait mezar bulunmaktadır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Göktepe Köyü, 2 pafta 481 parselde bulunan 10,10x15,90 m ölçülerinde moloz taş ile inşa edilmiş dikdörtgen planlı camidir. Caminin giriş kapısı, pencereleri ve mihrabı 20. yüzyıla aittir. Restorasyon aşamasında ahşaptan minber ve son cemaat mahalli eklenmiş, tavan alttan kaplamadır. Dış cephesi sonradan sıvana cami kırma çatılıdır. Caminin haziresinde Eskici Seceaddin Ebu Ahmet'e ait mezar bulunmaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 12.06.1995 tarih ve 4023 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 78

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2729    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Ocak 2024 Salı