­ DÜZCE İLİ SANATÇI TANITIM KARTI SAHİPLERİ | Kültür Portalı

Düzce İli Sanatçı Tanıtım Kartı Sahipleri - Düzce

İlimizde 2017 Şubat ayı itibariyle Bakanlığımız Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi'ne kayıtlı "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" olarak belirlenen farklı icra dallarında 8 kişi bulunmaktadır. Bunlar; İbrahim Sami ÖZEN (Ebru), Muhammet KILIÇ (Zakir), Hüseyin GÖK (Zakir), Bayram İLHAN ( Halk Şairi), Faysal ŞAKUÇ (Çerkez Kemençesi Yapımcısı), Sezai KAŞKIR (Baston Yapımı), Reşit OPAK (Sedef Kakma) ve Ebubekir ALTIOK (Hüsn-i Hat)'dır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemleri" çalışması ile somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarının tespiti, değerlendirilmesi, belirli ölçütlere sahip olanların Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi'ne kayıt edilmesi, üretimlerinin teşfik edilmesi ile geleneksel kültürün yaşatılmasını amaçlamaktadır. Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı, somut olmayan kültürel mirasın belirli unsurlarının icra edilmesi ile yeniden yaratılması için gerekli bilgi ve becerilere haiz olan ve bunların aktarımını sağlayan kişidir.
Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları
Görüntülenme Sayısı : 572    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2017 Salı