­ TAVUKLU BULGUR AŞI | Kültür Portalı

Tavuklu Bulgur Aşı - Denizli

MALZEMELER: • Yarım tavuk eti • 2 su bardağı bulgur • 1 su bardağı nohut • 100 gr. tereyağı • 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI: Tavuk ve nohut ayrı kaplarda haşlanır. Tavuğun suyu ile tereyağı karıştırılır ve bulgur eklenerek pişirilir. Bulgurlar pişince haşlanmış nohut eklenip, karıştırılır. Servis yapılacağı zaman tavuk parçalanarak üzerine eklenir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Fadime ŞAMA Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Görüntülenme Sayısı : 1613    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba