Patlıcan Soğan - Denizli
Malzemeler:
Patlıcan
Soğan
Yağ
Biber
Domates
Çitlenbik
Erik ekşisi
Ev yufkası
Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenir, soğanlar yağda kavrulur, biber közlenir , domates doğranır, çitlenbik dibekte dövülür ve keşlik erik ekşisi hazır edilir. Sonra bir tepsinin üzerine, hazırlanan malzemeler birbirine karışmayacak şekilde tepsinin üstüne ayrı ayrı konulur. Tepsinin ortasına keşlik erik ekşisi ve çitlenbik konulur. Bu malzemeler ev yufkasıyla dürüm yapılarak yenilir.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2454
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Temmuz 2017 Çarşamba