­ PATLICAN SOĞAN | Kültür Portalı

Patlıcan Soğan - Denizli

Malzemeler: Patlıcan Soğan Yağ Biber Domates Çitlenbik Erik ekşisi Ev yufkası Hazırlanışı: Patlıcanlar közlenir, soğanlar yağda kavrulur, biber közlenir , domates doğranır, çitlenbik dibekte dövülür ve keşlik erik ekşisi hazır edilir. Sonra bir tepsinin üzerine, hazırlanan malzemeler birbirine karışmayacak şekilde tepsinin üstüne ayrı ayrı konulur. Tepsinin ortasına keşlik erik ekşisi ve çitlenbik konulur. Bu malzemeler ev yufkasıyla dürüm yapılarak yenilir.
Görüntülenme Sayısı : 1920    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba