­ KUZU KRAL TACI | Kültür Portalı

Kuzu Kral Tacı - Denizli

MALZEMELER • 1 kuzu kafesi ( iki parça halinde) • Tuz, karabiber, kekik, biberiye • Kuzu kemikleri, 2 diş sarımsak • 3 çorba kaşığı sana yağı (eritilmiş) • 1,5 su bardağı et suyu • İç pilav

 

HAZIRLANIŞI Kuzu kafeslerinin her iki yüzüne tuz ve karabiber serpiştirilir. Kuzu kafesleri her iki ucundan yan yana getirerek dikilir.Kral tacı şeklinde diklemesine fırın tepsisine oturtulur.Tacın iç alt kısmına kuzu kemikleri yerleştirilir. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. Pişirilir.Et suyunun yarsıda ilave edilerek fırın sıcaklığı 170-180 dereceye düşürülerek 60 dk. Pişirilir.İç pilav hazırlanır. Etin etrafındaki ipler çıkarılır ve iç pilav tacın ortasına doldurulur. SUNUM Sıcak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1067    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba