­ KURU BİBAER VE PATLICAN DOLMASI | Kültür Portalı

Kuru Bibaer ve Patlıcan Dolması - Denizli

MALZEMELER: • 15 adet kuru patlıcan ve biber kurusu • Bulgur • Kuşbaşı et • Zeytinyağı • Karabiber, tuz, maydanoz • Soğan • Su

 

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye yağ konur ve ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Et kavrulur. Bulgur eklenerek, biraz su konulur ve haşlanır. Baharatlar ilave edilip, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Kuru biber ve patlıcanlar bu iç ile doldurulur. Tencereye yerleştirilip, biraz su ile kısık ateşte pişirilir. SERVİS: Ilık olarak servis yapılır. Tarif: Keziban ÖNER Denizli Kültür ve Turizm müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 772    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi