­ KIŞ KIZARTMASI | Kültür Portalı

Kış Kızartması - Denizli

MALZEMELER: • 1 bardak sıvı yağ • Soğan • Patlıcan kurusu • Patates • Biber kurusu • Tuz

 

HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar ve biberler soyulup, dilimlenir. Haşlanıp suyu süzülerek kızartılır. Patatesler ve soğan soyulur, dilimlenir ve kızartılır. Kızartılan malzemeler servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. SERVİS: Sıcak ve soğuk servis yapılabilir. Tarif: Sezer DİNÇER Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Mezeler
Görüntülenme Sayısı : 1188    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe