­ EGENİN ZEYTİNYAĞLI TABAĞI | Kültür Portalı

Egenin Zeytinyağlı Tabağı - Denizli

MALZEMELER • 4 adet kabak • ½ kg. havuç • 4 adet enginar • 1 su bardağı bezelye • ½ kg. ıspanak • 2-3 patlıcan • ½ kg. domates • Maydanoz, dereotu • Yeşil biber • 4 yumurta • Salatalık turşusu • Limon, nane, kekik • Zeytinyağı HAZIRLANIŞI Enginarı zeytinyağı ile pişirin.Kabakları ikiye bölerek suda haşlayın. İçlerini sebzeli karışımla doldurun.Ispanağı püre yaparak içine dört yumurta ilave edin.Dikdörtgen bir tepsiye yayarak fırınlayın, fırından çıkarıp rulo şeklinde sarın.Domateslerin içlerini oyarak közlenmiş patlıcan, haşlanmış patates mayonezli karışımla doldurun, Hazırlanan tüm sebzeli, zeytinyağlı yemekleri servis tabağına yerleştirin. SUNUM Soğuk olarak servis yapılacaktır.
Görüntülenme Sayısı : 999    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba