­ ÇİĞDOLMA | Kültür Portalı

Çiğdolma - Denizli

MALZEMELER: • Kuru patlıcan • Zeytinyağı • Bulgur • Soğan • Salça • Maydanoz, dereotu, karabiber, tuz

 

HAZIRLANIŞI: Kuru patlıcanlar haşlanır. Bulgur sıcak suyla ıslanır ve içine tuz konur bekletilir. Soğanlar kavrulur, salça, bulgur, maydanoz, dereotu, karabiber ve tuz eklenir biraz daha kavrulur. Hazırlanan bu iç ile kuru patlıcanların içi doldurulur. Zeytinyağında kızartılıp servis yapılır. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Nebahat SAZLI Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1588    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe