­ BİBER TATARI | Kültür Portalı

Biber Tatarı - Denizli

Biber Tatarı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 10 adet kuru kale biberi
  • 2 adet patates
  • ½ kg. süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Biber Tatarı Yapılışı:

Kuru biberler haşlanarak, sapları ve çekirdekleri ayıklanır. Yağda kızartılır. Uygun büyüklükte kesilen patatesler kızartılır. Bir çay kaşığı tuz ile 2 diş sarımsak dövülür. Uygun kıvama getirilmiş süzme yoğurdun içine katılır. Kızartılmış biber ve patatesler yoğurdun üzerine döşenir. Soğuk olarak servis yapılır.

Kaynak: İsmail OYAN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Denizli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8594    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2020 Pazartesi