­ ZEYTİN YAYLASI I. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI | Kültür Portalı

Zeytin Yaylası I. Derece Arkeolojik Sit Alanı - Denizli

Adı Zeytin Yaylası I. Derece Arkeolojik Sit Alanı
Mah. Köy - Mevkii Zeytinköy-Çamlaraltı Mahallesi
Adres Zeytinköy-Çamlaraltı Mahallesi Ören Mevkii Pamukkale İlçesi DENİZLİ
Diğer Özellikler
Genel Tanım Denizli ili, Pamukkale ilçesi, Zeytin Yaylası, Ören Mevkii’nde yer alan arkeolojik yerleşim alanında; mermer sütunlu bir yapının tahrip edildiği, yaklaşık 3.5-4 metre derinliğe kadar inildiği, çevreye yayılmış vaziyette yazıtlı mermer parçaları, sütun parçaları gibi bol miktarda mimari plastik malzemeler görülmektedir, yüzeye yayılmış olarak Helenistik, Roma, Bizans Dönemine ait seramik parçalara rastlanan alanda geniş bir alana yayılmış çok sayıda mimari yapı parçaları, kayaların oyulmasıyla kutsal mekan oluşturulmuş yerler ve ana kayanın düzleşmesiyle oluşturulmuş yol ve ol ve Hellenistik Dönem özelliği taşıyan örgüsüne sahip sur duvarları bulunmaktadır. 1. derece arkeolojik sit olarak koruma altındadır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 18.03.2011 gün ve 3555 sayılı kararı
Potansiyeli Durumu Arkeolojik Sit
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 707    Eklenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi