­ SAM HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Sam Höyüğü - Denizli

Harita No M22-c4-1c-B
Mah. Köy - Mevkii Höyük Mevkii
Adres Höyük Mevkii Serinhisar İlçesi DENİZLİ
Pafta M22-c4-1c-
Diğer Özellikler
Genel Tanım Serinhisar İlçesi, Höyük Mevkii’ndeki Sam Höyük, Denizli- Acıpayam karayolunun 4 km kuzeyindedir. Bu karayolundan Serinhisar İlçesi’ne geldikten sonra, tarla yoluyla Sam Höyük’e ulaşmak mümkündür. Höyüğün kuzeydoğu tarafında Ayaz Köyü ile Yatağan Kasabası, doğusunda Acıpayam Ovası, güneybatısında ise Serinhisar İlçesi yer almaktadır. Acıpayam Ovası’nın batı kısmında yer alan höyük, dairesel bir yükseltiye sahiptir. Yüksekliği 10 m civarındadır. Antik Dönem’de Khonai ile Themissonion yolu güzergahı üzerindedir. Höyüğün etek kısmında kuru tarım yapılmaktadır. Kaçak kazılar sonucunda höyüğün kuzey kısmında 8-9 m derinliğinde, 2 m genişliğinde, 20 m uzunluğunda bir alan tahrip edilmiştir. Höyüğün tepe bölümü ve etek kısmında yapılan incelemelerde, Tunç Çağı’na ait seramiklerin oldukça bol olduğu görülmüştür. Phrig Dönemine ait seramikler de oldukça yoğundur. Bunların yanında höyüğün üst bölümlerinde Roma seramiği de mevcuttur.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 22.06.2000 gün ve 9531 sayılı kararı
Potansiyeli Durumu Arkeolojik Sit

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 683    Eklenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı