­ AKÇAPINAR NEKROPOLÜ | Kültür Portalı

Akçapınar Nekropolü - Denizli

Adı Akçapınar Nekropolü
Mah. Köy - Mevkii Akçapınar Mahallesi
Adres Akçapınar (Köyü) Mahallesi Yelitepe Mevkii Pamukkale İlçesi DENİZLİ
Diğer Özellikler
Genel Tanım Akçapınar (Köyü) Mahallesi, Yelitepe Mevkii’nde köy yerleşik alanının güneybatı yönünde yerleşik alana yaklaşık 2 km mesafede Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmaları sonucu mezar kalıntılarına rastlanması sonucunda Müze Müdürlüğünce alanda yapılan kurtarma kazısı sonucu Roma Dönemi’ne tarihlenen Nekropol Alanı tespiti yapılmıştır. Kurtarma kazısında tekne tipi ve ana kayaya oygu tipinde yapılmış 14 adet mezar bulunduğu görülmüş ve kazılarda ortaya çıkan taşınır kültür varlıkları müzeye alınmıştır. Mezarların bulunduğu alan I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 21.08.2013 gün ve 2003 sayılı kararı
Potansiyeli Durumu Arkeolojik Sit
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 1349    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba