­ YEŞİLDERE CAMİSİ | Kültür Portalı

Yeşildere Camisi - Denizli

Adı Yeşildere Camisi
Mah. Köy - Mevkii Yeşildere Mahallesi
Adres Yeşildere Mahallesi Buldan İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Kare plan şemasında kargir olarak inşa edilmiştir. Üst örtüsü kırma çatılı ve mars,lya tipi kremit örtülüdür. Giriş kapısı özgün değildir. Batı cephesinde silindirik gövdeli minaresi yer alır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Kare plan şemasında kargir olarak inşa edilmiştir. Üst örtüsü kırma çatılı ve mars,lya tipi kremit örtülüdür. Giriş kapısı özgün değildir. Batı cephesinde silindirik gövdeli minaresi yer alır. Caminin dış cephesine kum sıva yapılmıştır. Tavan göbeğinde dikdörtgen pano içerisinde geometrik işlemeler bulunmaktadır. Kuzey cephede ahşap doğrama kadınlar mahvili yer almaktadır. Tavan kaplaması ahşap doğramadır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 11.11.2010 gün ve 3247 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 956    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe