­ HİSARKÖY CAMİSİ | Kültür Portalı

Hisarköy Camisi - Denizli

Adı Hisarköy Camisi
Mah. Köy - Mevkii Attuda Antik Kenti
Adres Hisarköy (Köyü) Mahallesi Sarayköy İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Yapı kare plan şemasında tek katlı kagir olarak inşa edilmiştir. Üst örtüsü kırma çatılıdır. Yapı günümüzde sıvalı durumdadır. Taşınmazda devşirme malzeme kullanılmıştır.
Yapılan Onarımlar Eski dönemlerde onarım ve ekleme yapıldığı tahmin edilmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Yapı kare plan şemasında tek katlı kagir olarak inşa edilmiştir. Üst örtüsü kırma çatılıdır. Yapı günümüzde sıvalı durumdadır. Taşınmazda devşirme malzeme kullanılmıştır. Güney cephede dikdörtgen formlu oldukça yüksek tutulmuş alt sırada dört üst sırada dört olmak üzere toplam sekiz adet pencere mevcuttur. Saçak seviyeleri dışa taşıntılı olarak verilmiştir. Son cemaat yeri günümüzde kapatılmış durumdadır. Son cemaat yerindeki ahşap direkler birbirine yuvarlak kemer ile bağlanmaktadır. Hrim mekânı kare planlı olup, harim mekanın üzeri ahşap tavanla örtülmüştür. Ahşap tavanda geometrik süslemeler yer almaktadır. Hrim mekânında kuzey cephede ahşap direklerle taşınan ahşap doğrama kadınlar mahfili bulunmaktadır. Kadınlar mahfilini taşıyan ahşap direkler birbirine bursa kemerleri ile bağlanmaktadır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 24.12.2009 gün ve 2511 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 657    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 17 Haziran 2014 Salı