­ AHMET ÖZSOY EVİ | Kültür Portalı

Ahmet Özsoy Evi - Denizli

Adı Ahmet Özsoy Evi
Mah. Köy - Mevkii Değirmenönü Mahallesi
Adres Değirmenönü Mahallesi Çaybaşı Caddesi No:50 Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Vakfiye
Genel Tanım Bina 350 m2 alanlı parsel üzerinde, 168 m2’lik bir alana oturmaktadır. Bina iki katlıdır. Yığma taş olarak inşa edilmiştir. Cephesi sıvalıdır. Ön cephede pencereler dikdörtgen planlı ve basık kemerlidir.
Yapılan Onarımlar Dönem içinde çeşitli bakım ve onarımlar gördüğü tahmin edilmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Bina 350 m2 alanlı parsel üzerinde, 168 m2’lik bir alana oturmaktadır. Bina iki katlıdır. Yığma taş olarak inşa edilmiştir. Cephesi sıvalıdır. Ön cephede pencereler dikdörtgen planlı ve basık kemerlidir. Ön cephede zemin katta 4 adet ( 80x160 ) ebatlarında pencere vardır. Üst katta 5 adet ( 100x200 cm ) ebatlı pencere vardır. Arka cephede üst katta 5 adet basık kemerli ( 100x200 ) ebatlarında pencere vardır. Zeminde bahçeye çıkış kapısı basık kemerlidir. Bina beşik çatılı olup, Marsilya tipi kiremitle kaplıdır. Saçak altı silmesi vardır. Binanın içinde; zemin kattan üst kata 17 basamaklı ahşap merdivenle çıkılmaktadır. Zemin kat tavanı ahşaptır. Zemin katta 2 adet oda, mutfak ve tuvalet vardır. Zemin kat bölme duvarları taş duvar olup, sıvalı ve badanalıdır. Üst katta 3 oda ve banyo vardır. Odalar arasında ahşap camekânla bölünmüştür. Ara duvarları ahşap bağdadidir. Üst kat taban ve tavan döşemesi ahşaptır. Binanın arka tarafında 150 m2 alanlı bir bahçe vardır. Bina döneminin özelliklerini taşımaktadır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 06.09.2002 gün ve 10893 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 597    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Haziran 2014 Perşembe