­ TARİHİ KALEİÇİ ÇARŞISI | Kültür Portalı

Tarihi Kaleiçi Çarşısı - Denizli

Denizli’nin Anadolu Selçukluları zamanındaki ilk yerleşim yeri bugünkü Kaleiçi ve çevresi olduğu ve burada iç kale ve dış kaleden oluşan surun varlığı bilinmektedir. Ancak zamanla dış surlar tamamen yok olmuş ve iç surların bazı bölgelerde izleri mevcuttur. Kaleiçi’ndeki yerleşimin 11. yüzyıl’da başladığı bilinmektedir. Kaleiçi ilk kez Selçuklular zamanından başlayarak, Ladik Beyliği daha sonra Germiyan Beyliği, İnançoğulları Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılmıştır. Denizli ilinin en eski ve günümüzde de halen önemli tarihi ve turistik bir arastasıdır. Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda yok olmaya yüz tutmuş kuyumculuk, bakırcılık, demircilik gibi geleneksel el sanatları ürünlerinin üretim ve satışı yapılmaktadır. Ayrıca çarşı ve yakın çevresinde tekstil kenti olan Denizli’de üretilen her türlü tekstil ürününü bulmak mümkündür. Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Çarşı
Kültür Turizmi
Denizli il merkezinde yer almaktadır. Denizli Otogar ve Tren Garına yaklaşık 500 metre mesafededir. Şehir içi otobüs ve minibüs ulaşımı vardır.
Kaleiçi Çarşısı Saraylar Mahallesi Merkezefendi İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5577    Eklenme Tarihi : 17 Ağustos 2015 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma