­ HÜSEYİN HULUSİ EFENDİ (ÜZÜM DEDESİ) TÜRBESİ | Kültür Portalı

Hüseyin Hulusi Efendi (Üzüm Dedesi) Türbesi - Denizli

Türbe, kare planlı, kübik gövdeli, üzeri kubbe ile örtülüdür. Duvarlarda moloz taş, kapı ve pencerelerde ise kesme taş malzeme kullanılmıştır. Sekizgen yüksek bir kasnakla geçilen kubbenin üzeri çimento harcı ile sıvanmıştır. Kuzeyinde giriş kapısı, diğer üç yönünde ise birer büyük penceresi vardır. Kuzey cephesinin ortasında, hafif dışa taşırılmış, yüksek ve yuvarlak kemerli bit kapı yer alır. Kapının yuvarlak kemer yayının üzerinde sekiz yapraklı bir çiçek motifi bulunmaktadır. Kapının sövelerine metalden ikişer baklava dilimi aplike edilmiştir. Kapı kanatları dövme demirden yapılmıştır.

Türbe
İnanç-Kültür Turizmi
Denizli merkez, Merkezefendi Mahallesi'nde etrafı evlerle çevrili bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Yanında cami bulunmaktadır. Denizli otogarının 2,5 km kadar batısındadır. Şehiriçi minibüs ve halk otobüsleri ile ulaşım imkanı bulunmaktadır.
1839. Sokak Merkezefendi Mahallesi Merkezefendi İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1600    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba