­ BOZKURT KARAKISIK KANYONU | Kültür Portalı

Bozkurt Karakısık Kanyonu - Denizli

Karakısık Kanyonu, ormanlık alanda, Emir Çayı’nın doğduğu bölgede bulunmaktadır. Kanyonun en dar yeri 4 metre ve taban-tepe yüksekliği 200 metredir. Zemin yapısı Konglomera (Kum ve çakılların basınçla birleşmesi ve zamanla sertleşmesi sonucu oluşan kütle) ve taşlardan oluşmakta, kanyon tabanı ise geçirgen (agrea) kum ile kaplıdır. Bu geçirgen tabaka kanyon içerisinden 5 metreden başlayıp aşağılara inildikçe 150 metre derinliğe kadar ulaşmaktadır. Tarih boyunca İnceler Kasabasının kurulduğu bölge ile Acıpayam-Tavas ilçelerine geçit olarak kullanılmıştır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kanyon
Doğa Turizmi
Denizli-Ankara Karayolu ile 50 km ilerleyerek Bozkurt İlçesi'ne gelinir. Bozkurt'tan güney yönde 15 km gidilerek İnceler (Kasabası) Mahallesi'ne gelinir. İnceler Mahallesinin güneybatı yönünden başlayan ve güneye doğru devam eden vadide 5 km ilerleyerek Karakısık kanyonuna ulaşılabilir. Denizli otogardan Bozkurt İlçesine ve Bozkurt'tan da İnceler Mahallesi'ne minibüs ile ulaşım imkanı vardır.
Karakısık Kanyonu İnceler Mahallesi Bozkurt İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3162    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Ocak 2018 Salı