­ HASANHACI KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

HASANHACI KÖYÜ CAMİ - Çankırı

Harita No G30-d4
Mah. Köy - Mevkii Hasan Hacı Köyü
Adres Hasan Hacı Köyü, Orta/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Vakfiye -
Genel Tanım Kare planlı olan cami, kesme ve moloz taştan yapılmış, kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare planlı olan cami, kesme ve moloz taştan yapılmış, kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır. Düz ahşap tavanın göbeğinde çok kollu yıldız motifi vardır. Minber, tavan göbeği, köşeler ve tavanın kenar kısımları yeşil, mavi, kırmızı, sarı renklerde boya bezemelidir. Basit yuvarlak kemerli bir niş şeklindeki mihrap ve çevresi boya bezemelidir. Duvarların tamamında ayetlerin yazılı olduğu hat işleri ile bitkisel bezemeler çok renkli olarak işlenmiştir. Ahşap kadınlar mahfili altta ve üstte sekizer adet ahşap dikme üzerinde taşınmakta ve buraya ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. Giriş kapısı yuvarlak taş kemerli ve çift kanatlı ahşap kapılıdır. Kapı üzerinde her kanatta içinde çiçek olan saksı bezemesi kabartması vardır. Son cemaat yerinin üst katının ön cephesi açıktır. Aydınlatma altta ve üstte üç cephedeki dikdörtgen ahşap, çift kanatlı pencerelerle sağlanmıştır. Caminin tabanı ahşap döşemelidir. Caminin dışına sonradan kesme taş bir minare eklenmiştir.
Tescil Kararı 17.09.2002 - 8167

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1480    Eklenme Tarihi : 28 Kasım 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2014 Cuma