­ YUMURTA DOLMASI | Kültür Portalı

Yumurta Dolması - Bursa

Özellikle Hıdırellez Bayramı'nda yapılan yumurta dolması, Hıdırellez etkinliklerine katılan herkese dağıtılmaktadır.

MALZEMELER:

Yumurta, maydanoz, karabiber, kırmızı toz biber, tuz.

YAPILIŞI:

Yumurtalar haşlanır, haşlandıktan sonra kabukları soyularak yumurtalar dikine ortadan ikiye ayrılıp sarısı ayrı bir kaba alınır, sarıların içine doğranmış maydanoz, karabiber, kırmızı toz biber ve biraz tuz ile yoğrulur. Yoğrulan malzeme ikiye ayrılan yumurta aklarının içine doldurulur. Ayrı bir yerde yumurtaların birbirine yapışmaması için tekrar yumurtanın akına bulanıp sonrada kızgın yağda yumurtalar tek tek kızartılır. Soğuk olarak yenir. Genellikle Hıdırellezde ve yaz mevsiminde yapılmaktadır.

English

Deviled egg, especially made during the Hidirellez Festival, is distributed to everyone who participates to the festivities.

INGREDIENTS: Egg, parsley, black pepper, red pepper, salt.

PREPARATION:

Eggs are boiled, then separated from their shells. The eggs are divides into two and the yolks are separated and put in a separate bowl. Parsley, black pepper, red pepper and a little salt are added to the yolks and are kneaded. The kneaded material is filled into the eggs that are separated into two halves. In order to prevent the eggs from sticking to each other, there are dipped into egg white and fried one by one in hot oil. It is eaten cold. It is usually cooked in Hıdrellez and during summer.

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 1321    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2018 Cuma