­ YUMURTA DOLMASI | Kültür Portalı

Yumurta Dolması - Bursa

Özellikle Hıdırellez Bayramı'nda yapılan yumurta dolması, Hıdırellez etkinliklerine katılan herkese dağıtılmaktadır.

Hıdırellez Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

  • Yumurta,
  • maydanoz,
  • karabiber,
  • kırmızı toz biber,
  • tuz

Hıdırellez Dolması Yapılışı:

Yumurtalar haşlanır, haşlandıktan sonra kabukları soyularak yumurtalar dikine ortadan ikiye ayrılıp sarısı ayrı bir kaba alınır, sarıların içine doğranmış maydanoz, karabiber, kırmızı toz biber ve biraz tuz ile yoğrulur. Yoğrulan malzeme ikiye ayrılan yumurta aklarının içine doldurulur. Ayrı bir yerde yumurtaların birbirine yapışmaması için tekrar yumurtanın akına bulanıp sonrada kızgın yağda yumurtalar tek tek kızartılır. Soğuk olarak yenir. Genellikle Hıdırellezde ve yaz mevsiminde yapılmaktadır.

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4100    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Haziran 2020 Perşembe