­ İNCİR DOLMASI | Kültür Portalı

İncir Dolması - Bursa

Osmanlı saray mutfağında yapılan meyveli tatlılardandır.

Malzemeleri:

- Kuru İncir - Ceviz - Süt veya su - Kaymak

İncir dolması günümüzde özel günlerde yapılmaktadır. Kuru incirler yaklaşık bir saat ılık suda bekletilerek incirler yumuşatılır, yumuşayan incirlerin içine kırık cevizler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilerek süt veya su ile kaynatılarak soğumaya bırakılıyor. Üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılıyor.

It is one of the fruity dessert of the Ottoman palace cuisine.

Ingredients:

- Dried figs - Walnuts - Milk or water - Cream

Fig wraps are cooked on special occasions. Dried figs are kept in warm water for about one hour to soften the figs, softened figs are filled with broken walnuts, then they are placed in a pot and boiled with milk or water and left to cool. It is served by adding cream on it.

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1127    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2018 Cuma