­ İNCİR DOLMASI | Kültür Portalı

İncir Dolması - Bursa

Osmanlı saray mutfağında yapılan meyveli tatlılardandır.

İncir Dolması Nasıl Yapılır? 

  • Kuru İncir
  • Ceviz
  • Süt veya su 
  • Kaymak

İncir Dolması Malzemeleri Nelerdir?

İncir dolması günümüzde özel günlerde yapılmaktadır. Kuru incirler yaklaşık bir saat ılık suda bekletilerek incirler yumuşatılır, yumuşayan incirlerin içine kırık cevizler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilerek süt veya su ile kaynatılarak soğumaya bırakılıyor. Üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılıyor.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1689    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Haziran 2020 Salı