­ MUSTAFA KEMALPAŞA TATLISI | Kültür Portalı

Mustafa Kemalpaşa Tatlısı - Bursa

• Un
  • İrmik
  • Yumurta ve kabartma tozu.

Mustafa Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Taze tuzsuz peynir parçalanarak ezilir, içine yumurtalar kırılarak yoğrulur daha sonra içine diğer malzemeler katılarak hamur haline getirilir Hazırlanan tatlı hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak tepsilere dizilir 200-250 derece sıcaklıkta pişirilir. Fırından çıkarılan tatlılar 3 gün süre ile tazeliğini korumaktadır. Tatlıyı yemeğe hazırlamak için bir litre suya isteğe göre yarım kilo veya bir kilo şeker katılarak kaynar suya tatlılar atılır suyunu çekinceye kadar kaynatılır, servis kaymak, tahin, pekmez veya dondurma ile yapılmaktadır.

English

Cheese production is common in the district of Mustafakemalpaşa and there is a dessert made using fresh cheese named after the district.

Ingredients:

Daily unsalted fresh sheep cheese, flour, semolina, eggs and baking soda.

Preparation:

Fresh unsalted cheese is crushed, eggs are added in it and kneaded. Then the other ingredients are added and a dough is made. It is cut into walnut size pieces and cooked at the temperature of 200-250 degrees in the oven. The desserts keep their freshness for 3 days. To prepare the dessert, a kilo or half a kilo of sugar is added into one liter of water and it is boiled. The desserts are then put into this boiled sugary water and cooked until the water disapears. It is then served with cream, tahini, or ice cream.

Görüntülenme Sayısı : 4654    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba