­ KESTANE ŞEKERİ | Kültür Portalı

Kestane Şekeri - Bursa

Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılan kestane şekeri Bursa’nın marka ürünlerinden biridir. Kestanenin dış kabukları bıçakla kesilerek atılır, ince iç kabuğu da sıcak suyun içerisinde yumuşatılarak soyulur. Kabuklarından ayrılan bu kestaneler 4‘lü veya 5‘li olarak ince tülbentlere sarılır, tülbent düğümlenerek tencereye yerleştirilir, başka bir tencerede şeker ve su karışımı (1 kilo şekere yarım kilo su) orta sıcaklıkta ateşte kaynatılarak revak elde edilir. Hazırlanan revak kestanelerin üzerine dökülerek hafif ateşte iki saat kadar kaynatılır, kaynama sırasında revağın kıvamı sürekli kontrol edilir, kaynamanın bitiminde kestane şekeri bir gün soğumaya bırakılır.

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4209    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Haziran 2020 Salı