­ DÖRTTEPELER TÜMÜLÜSÜ-2 | Kültür Portalı

Dörttepeler Tümülüsü-2 - Bursa

Adı Dörttepeler Tümülüsü-2
Mah. Köy - Mevkii Elbeyli Köyü
Adres Elbeyli Köyü Dörttepler Mevkii İznik / Bursa
Diğer Özellikler
Genel Tanım Elbeyli kasabası mezarlığının içinde, dıştan takriben 25 metre çapında, 7 metre yüksekliğinde yığma bir tepe görünümünde. İç kısımda, yan duvarları taş örgülü, üstü ahşap kalaslarla örtülmüş dromos ile duvarları mermer bloklarla örtülü bir odası bulunmaktadır. Doğu-batı ekseni üzerinde, batıda 6,00 x 1,00 metre ebat 2,50 metre yüksekliğinde dromos ile 3.50 x 3,00 metre ebatlı 3,05 metre yüksekliğinde bir mezar odasından ibarettir. Dromos ile mezar odası arasında yapılmış beş basamaklı ve 2,20 x 1,00 metre ebatlı taş merdivenli geçit ile girilmektedir. Dromos yan duvarları taş örgülü, üst ise ahşap kalaslarla kapatılmıştır. Üst örtü tonoz şeklinde, aş işçiliğinde bezeme yoktur. Yapım tarihi MS. II. yüzyıl.
Potansiyeli Durumu 25 metre çapında, 7 metre yüksekliğinde yığma bir tepe görünümündedir.
Önerilen Koruma Tümülüs
Görüntülenme Sayısı : 677    Eklenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma